VIJF ELEMENTEN IN HET BEDRIJFSLEVEN

Actueler dan ooit: De Chinese Vijf Elementen Wijsheden. 

In mijn bedrijf Vijf Elementen in de Praktijk analyseer ik bedrijven - teams - management vanuit de Chinese Vijf Elementenleer. De analyses geven inzichten in o.a. branche/sector - persoonlijke carrièrekansen - managementkwaliteiten - organisatiestructuur - communicatiestijlen - bedrijfscultuur - ziekteverzuim.

 

Vanuit de Vijf Elementen heeft elk mens een eigen dynamiek in emoties, communicatiestijlen, potentie en conflicten die elk jaar met het Chinese Nieuwjaar een nieuwe impuls krijgt.  Dat zorgt ervoor dat een team kan accelereren of stagneert in ontwikkeling.  Een missend element - lees kwaliteit- is altijd terug te herleiden in de persoonlijke elementenreeksen van het Management, het team of de sector. 

Door het Management en het team vanuit de Chinese Leer inzichten te geven en de ontbrekende schakel zichtbaar te maken, ontmoeten zij elkaar op een bewust en onbewust niveau. Het heeft tot gevolg dat ze zichzelf op juiste waarde weten in te schatten, ze elkaar in het team beter maken en de bedrijfsprestaties gaan verhogen zonder dat het ten koste zal gaan van zichzelf. 

Ontbreekt het bij jouw Management- team-medewerkers aan: 

Leiderschapskwaliteiten - Managementvaardigheden - Orde en structuur - Empathie voor elkaar - Zelfinzichten - Inspiratie - creatief meedenken - Teamspirit - Praktische handjes? 
Dan is het zeker dat er een element missend is in je bedrijf of team en je een missende schakel hebt. Ik zorg dat je de juiste persoon op de juiste  plaats krijgt zodat alle elementen vertegenwoordigt zijn. 

Een schakel wordt pas gemist als het de ontbrekende schakel is, tot die tijd is het een schakel. Heel gewoon en zo bijzonder.