Persoonlijke ontwikkeling op trauma

Op elk moment van de dag groei jij, ook al lijkt het soms van niet. In de wereld zien wij groei van mensen vooral als je een opleiding of cursus volgt. Of als je een nieuwe vaardigheid hebt geleerd. Het moet zichtbaar zijn, je iets opleveren waar je wat aan hebt en vooral van door de buitenwereld waardevol worden gevonden. 


Groeien en ontwikkelen is een natuurlijk proces en het speelt zich voornamelijk in je binnenwereld af. Dit is vaak omdat jij je binnenwereld (nog) niet kan of durft te delen met de buitenwereld. Erkennen van wie je bent, hoe je zo geworden bent en wat je hebt meegemaakt is niet aan iedereen besteed. En het moet ook maar veilig zijn. 

 

Weet je dat als je vroeg in je (vorige) leven emotioneel, mentaal of fysiek geraakt bent, jij een muur om je hart en denken hebt geplaatst? En dat die muren laagje voor laagje zorgvuldig door jou zijn opgebouwd? Het is het veilig stellen van je hart & ziel opdat je later hier weer bij kunt komen. Tot die tijd blijft de ander aan de buitenkant van de muur. Een kind kan dit zo goed en weet intuïtief hoe te handelen en welke overlevingsstrategie er goed bij hem - haar - hen past. Pas later als het volwassen is gaan de muren tegenwerken, je wilt naar buiten treden, verbinding maken, grenzen stellen, of bijvoorbeeld vaardigheden ontwikkelen en het lukt niet.

 

Ik zie dit vaak tot uiting komen op het werk, in relaties en ouderschap. Wat nu van belang is dat je dapper en moedig durft te zijn en de weg terug durft te lopen. Daarvoor heb je veilige en warme begeleiding nodig die samen met jou op je muur gaat zitten en kijkt wat je zo goed hebt opgeborgen. Elke muur wordt laagje voor laagje bekeken en onderzocht. Wat heb je in de muren opgeslagen en welke ervaring, gevoelens en (weggestopte) herinneringen zitten hierin gemetseld? En niet geheel onbelangrijk, er zit ook al van alles in jou aan talenten en ruwe parels. Ik ga met jou alles onderzoeken, in kaart brengen en de muren omzetten in vaardigheden. 

Voelt het goed om met mij te groeien in je eigen tempo, neem dan hier contact met mij op. Ik ontmoet je graag. 

Persoonlijke ontwikkeling op groei

Je wilt verder groeien, jezelf (nog) meer leren kennen en al je talenten en vaardigheden goed benutten. Je bent nieuwsgierig wat er nog meer in je zit, waar het leven over gaat en wilt bijvoorbeeld weten waar kan je dit jaar het beste je aandacht aan schenken. Hier en daar kan het nog iets beter, soms heb je ook dat gedrag van uitstellen of in een roesje stappen als het spannend wordt of je hebt even geen zin. Kortom, het gaat goed maar je voelt dat het ook nog iets beter, ronder en mooier kan. 

Graag help ik je hierbij. Ik kijk met je naar waar je als mens wilt uitkomen, welke obstakels er zijn, wat ontwijk je het liefst en hoe zou je het graag voor je willen zien. We gaan flink graven en halen alles omhoog uit jou. Dat wat je (onbewust) dwars zit, nog verwerken mag maar ook de nog niet ontdekte diamanten in je en de kwaliteiten in je die je vergeten bent. 

Ik werk vanuit een holistisch bewustzijn met een nuchtere kijk op het leven en ben zowel regulier als holistisch opgeleid. Al zoals het past binnen jouw leven zal je daar veel of niets van merken. 

 

Ik werk zowel vanuit persoonlijke ontwikkelingsbudgetten vanuit bedrijfsbudgetten als ook voor jou persoonlijk.