Gezin in Verbinding door de Vijf Elementen

Het belangrijke in een gezin, warm veilig en harmonieus opgroeien, vind ik ongelooflijk belangrijk. Deze training gaat dan niet alleen over kennisoverdracht maar vooral ook over mijn en jouw liefde voor jezelf, je partner en je gezin. Hoe kan je (opnieuw) verbinden, welke verantwoordelijkheden heb je te dragen in het gezin - ben je alleen of samen in een gezin - hoe word je (niet) gedragen in je ouderschap- hoe kom je van een ruzie naar een gesprek - leer jij je kind opgroeien of beheers je de groei van je kind? Er is zoveel over te vertellen en te delen om jou als ouder hierin mee te nemen. Kortom, je staat er niet alleen voor, ook al voelt dit soms zo en het kan een stuk makkelijker als je begrijpt hoe jij je gezin - samen of dan niet alleen - draaiende houdt en stromend maakt. Niet vechten maar vlechten en verbinden.

Ouders onder elkaar

Het is goed om deze lessen in een groep te volgen en van elkaar te horen. Elk gezin is anders en toch is er veel hetzelfde dat je als vader of moeder meemaakt in relatie tot elkaar en je kinderen. Vandaag de dag gebruiken we hiervoor social media om gelijkgestemde te vinden of onszelf te herkennen in de nodige vlogs/blogs of artikelen. Ik ben van mening dat als je elkaar - echt - ontmoet  jij je meer gezien en gehoord voelt. Ouderschap is best pittig, naar elkaar luisteren en van elkaar leren kan zo helend en helpend zijn. 

In de groep leer je niet alleen van elkaars tips & drama maar hoor je ook hoe ik elk gezin benader, analyseer en adviezen op maat geef. Voor jou als deelnemer dus ook een uitgelezen kans om -nog-  meer kennis op te doen. 

Inhoud programma

1e dag

We beginnen bij de basis van elk gezin-> de ouders, jij dus.  Vandaag staan jij en je (ex)partner centraal. Jullie elementenreeks wordt helemaal doorgelicht en ook hoe jullie tot elkaar staan. Welke dynamiek speelt er tussen jullie af, vechten of vlechten jullie? Voeden of remmen jullie elkaar en vooral ook: Herkennen en erkennen jullie elkaar? Natuurlijk neem ik ook de rol van de man en vrouw in het gezin met je door, deze is trouwens in een gay relatie identiek aan de hetero relatie. Er is nl altijd een mannelijke en vrouwelijke energie in een gezin ook al zijn beide ouders van hetzelfde geslacht.

Je krijgt adviezen mee op maat zodat jij jezelf beter kunt verhouden in je relatie. Hier mag je fijn even mee aan de slag gaan tot de volgende les. Ik ga er nl vanuit dat wanneer jij niet in balans bent, jij als ouder zijnde niet goed je kind kan geven wat het nodig heeft. 

2e dag

Het is tijd voor de kinderen. Uitgebreid neem ik alle tijd voor de (ongeboren of overleden) kinderen. Ik leg uit hoe en op welke wijze jouw kind groeit, op welke wijze zal een disbalans zich laten zien bij het kind en hoe kan je het helpen om zichzelf beter te begrijpen. Waarom wordt het ene kind depressief (Water element) en het andere kind boos (Hout 4). Welk kind zorgt er nu steeds voor iedereen ( Aarde 2) en waarom wil dat andere kind nu alleen maar proeflessen maar nooit een heel jaar op een sport (Hout 3)? Natuurlijk kijk ik ook naar de dynamiek van de kinderen onderling, waar komt die ruzie of bijzondere klik vandaan?  Veel inzichten voor jou deze dag. 

3e dag

Het gezin komt op papier bij elkaar en ik leer je om de rode draad te vinden en het gezinsthema te benoemen. Je komt tenslotte niet voor niets bij elkaar, dit was al zo besloten voordat je afdaalde naar aarde. Wat komt iedereen leren of brengen in het gezin? En hoe gaan jullie verbinden met elkaar? Je krijgt een reuze leuk plan mee dat jouw gezin helpen gaat en, ook al zijn jullie heel druk. Het is een plan dat echt past in elk gezin en goed uit te voeren is. Het resultaat is dat kinderen Vijf elementen rond opgroeien, makkelijker naar hun 1e element kunnen overgaan en dat ouders als een team gaan werken, hun kinderen groter maken en hun gedrag leren bekijken vanuit de elementenleer. Magie en liefde komen hier samen. 

Kosten zijn € 450,- voor 3 lesdagen inclusief lesmateriaal en lunch. Wil je de lessen volgen met je partner dan krijg jullie een totaalkorting van € 75,-

Locatie is in het midden van het land. Groepsgrootte 8 personen, zo is er ruimte voor elk gezin. De training wordt gegeven in oktober - nadere datum volgt nog. Heb je belangstelling dan kan jij je aanmelden via de mail. Inloop vanaf 9.45 uur, start 10.00 uur, we eindigen de lesdag om 16.30 uur. Je kan je via de mail aanmelden.