Mijn gezin in de elementen-persoonlijk verhaal

Het is prachtig om te zien hoe de Vijf Elementen een gezin kan verbinden. Vanuit mijn eigen gezin heb ik als - alleenstaande - ouder gezien en mogen ervaren hoeveel makkelijker het ouderschap mij af is gegaan nadat ik de Vijf Elementen ben gaan toepassen. In mijn gezin hebben we een behoorlijke Aarde 2 dynamiek, twee dochters ( Aarde 8 - Aarde 2 - Aarde 2/ Metaal 6 - Vuur 9 - Aarde 2) die een flink beroep doen op mij als moeder. Ikzelf heb geen enkel verzorgend element in mijn persoonlijke reeks ( Metaal 6 - Hout 4 - Metaal 7) en met een groot trauma in mijn rugzak was zorgen voor mijzelf al een behoorlijke uitdaging geweest, laat staan dat ik mijn dochters goed kon dragen.

 

Je doet je best en elke dag is een nieuwe kans om het anders te doen, voor mij is dat niet anders dan voor jou, hoeveel kennis & kunde ik ook in huis heb. De Engelen hebben mij heel veel verteld over ouderschap en toen ik de Vijf Elementenleer kreeg aangereikt ging het nog een stuk makkelijker. Niet omdat mijn dochters in ene zo goed gingen luisteren of omdat ik een supermoeder werd. Niets van dit alles, ik leerde het natuurlijke gedrag en de emoties van mijzelf en mijn dochters heel goed kennen waardoor ik veel beter ging reageren en niet alles meer zo verrekte persoonlijk werd gemaakt. 

Nu begreep ik dat ik als een generaal mijn leger (gezin) stond te leiden in plaats van als een moeder, terwijl mijn dochters die moeder ( Aarde 2) zo hard nodig hadden. Oh ja, en al die angsten die ze maar hadden, die begreep ik in ene ook, hierdoor stopte ik met mijn leger op te laten rukken en hoefde ze even niet zo dapper en moedig te zijn maar mochten ze angst leren ontdekken. Ikzelf begreep mijn eigen gedrag ( Metaal 7) ook steeds beter en leerde nu dat ik niet altijd volwassen reageerde. Metaal 7 is immers de energie van het kind die het ook lang niet altijd weet, het is immers nog zo jong. Ik 'moest' opgroeien en wel rap, er waren immers twee dochters groot te brengen. Mijn grapjes van Metaal 7 deden het trouwens wel altijd heel goed, alsook het altijd te laat naar bed gaan omdat ik hele toneelstukjes met verhaaltjes maakte terwijl ze al hoorde te gaan slapen. Elk element heeft zijn voor voor en nadeel.