Ondernemers coach 

Een vakman maakt je nog geen ondernemer. Ik ben het in mijn werk bij ABN AMRO Bank als ook in mijn eigen bedrijf en bij Qredits o.a. als ondernemerscoach, maar al te vaak tegen gekomen. Vakmensen met een passie en een missie. Ikzelf ben er ook één van.

Allemaal zijn we bezig om de wereld iets moois en goeds te brengen, een transformatie of dat lumineuze idee om te zetten in een fantastisch product of dienst. Gedreven gaan we aan de slag, werken wij niet 8 uur per dag maar het klokje rond, maar hé we doen het ergens voor, toch? 

Tegelijkertijd is het zo dat als je passie stroomt en je gaat als zelfstandige aan het werk je er functies bij krijgt, zomaar gratis en voor het niks: Je bent nu ondernemer geworden en dus ben je ook marketeer, acquisiteur, administrateur, salesmanager, algemeen medewerker, netwerker en secretaresse.

 

Al deze functies nemen zoveel tijd van je in beslag dat je verder van je passie afraakt en in plaats van dat je gevoed wordt door het allerleukste te doen, ben je bezig met datgene waar je nooit voor zou kiezen: al die andere functies. Zodra je bedrijf iets gaat groeien en medewerkers in dienst neemt, krijg je ook nog eens personeelsbeleid erbij en de volgende taak, je moet nu ook je bedrijf gaan besturen. Nu ben je nog meer bezig met dit alles in plaats van met je passie.

 

Je verliest het plezier in je werk, je hebt geen kennis of wil het niet weten van al die andere functies en krijgt een aantal zaken maar niet goed op de rit. 

Herkenbaar?

Terug naar je passie

Het is van groot belang voor jouw creatieve proces en de groei van je bedrijf dat je wordt vrijgespeeld van alle functies waar je nooit voor gekozen hebt. Het is nu aan de medewerkers om deze goed in te vullen, dit kan niet zonder iemand die leiding geeft vanuit compassie, passie, kennis en kunde. 

Soms hebben je medewerkers dit wel maar hebben ze nog iets hulp nodig en soms ook niet. In beide gevallen kan je mij inhuren. In het eerste geval faciliteer ik jou en jouw team in hun groei, zorg ik ervoor dat er (nog meer) verbinding komt en dat ze functie overschrijdend leren samenwerken, dat alle processen, protocollen en de strategie goed op elkaar worden afgestemd. In het andere geval wordt een taakverantwoordelijk team dat jouw ideeën uitvoert en hun talenten voor het bedrijf inzetten in combinatie met een goede persoonlijke ontwikkeling. Want iedereen binnen jouw bedrijf mag zijn-haar-hen passie volgen. 
 

Orde op zaken stellen

Heb je niet het juiste team om je heen en ben je verzand in het besturen en ondernemen? Ik kom voor jou orde op zaken stellen. Mijn sterkte ligt in verwaarloosde organisaties, deze te repareren, optimaliseren en digitaliseren voor midden klein bedrijven. 

Mijn grote kracht is geen kennis hebben van je bedrijf, daardoor heb ik een frisse kijk op alles wat er gebeurt. Denk niet dat ik geen verstand van zaken heb, dat heb ik wel maar ik hoef niet elke functie daarvoor te hebben bekleed. Zoals jouw talent het jouwe is, is het mijne zonder kennis en kaders een vernieuwing doorvoeren en mensen met elkaar te verbinden. Daarbij is het mijn missie om jou in jouw missie te faciliteren en te ondersteunen. Daarnaast fungeer ik als stevige gesprekspartner, warme doch duidelijke coach en super fan van je bedrijf en hou ik van een meetbaar resultaat.

 

Ik werk vanuit een opdracht of (kort) dienstverband. Graag maak ik uitgebreid met jou en jouw bedrijf kennis om te zien of ik je helpen. Bel of mail mij dan kijken we of er een klik is.