Nieuwsbrief April 2019

Krachtdier Mol spreekt: Laag voor laag zal jij jezelf mogen onderzoeken. Hoe diep je graaft, dat bepaal jij zelf. Blijf je zitten in een gang? Durf je verder te gaan de donkerte in? Of vind je het genoeg voor vandaag? Wat je ook beslist, beslis niet met je ogen maar met je gevoel.  
 
                                                                                          IK ZIE ER ALS EEN BERG TEGEN OP of GEEN BERG TE HOOG
 
 
Zo, de eerste officiële nieuwsbrief is een feit vanuit Vijf Elementen in de Praktijk. Dat voelt goed.

Persoonlijk gezegd vind ik dit echt een rotjaar Aarde 8. Ik had mij er zo op verheugd, zin in. Ik zou van alles gaan doen maar het blijkt dat het totaal een andere kant op gaat. Niets van wat ik wil gebeurt en ik loop vast in deze berg. Nu kan jouw berg er heel anders uitzien maar mijn berg is er vooral één van rondjes in blijven lopen en onderzoeken. Ik kom ook wel met iets hoor. Om 9.00 uur denk ik dit te hebben gevonden, om 11.00 uur blijkt het totaal anders te zijn, dan om 13.00 uur neem ik een beslissing en om 17.00 uur kom ik er weer op terug, grrrrr om knettergek van te worden.  Ondertussen onderzoek ik maar weer eens waarom ik er zo overdenk en dan langzaam dringt het tot mij door: Ik doe het best goed! Ik ga lekker mee in de energie van Twijfel en Ja-Maar, zo typisch Aarde 8 jaar:-) Ik moet alles onderzoeken wat ik voel -denk - wil en daarom verandert het de hele tijd en ik leer langzamerhand te kijken naar de hoofdlijnen en dát is precies waar Aarde 8 een les/vaardigheid in te leren heeft. Dus ik ben Toppie bezig. Waarom voelt het dan niet zo lekker? Nou omdat die berg niet zo beweegt. In het eerste halfjaar zal de Aarde 8 energie ons dwingen om naar binnen te gaan en is het veel minder gericht op het manifesteren in de buitenwereld. Aarde energie is langzaam of eigen bijna stilstand. De dynamiek buiten is van de Lente die ons uitnodigt om te groeien en naar buiten te komen. Dat staat dus haaks op waar Aarde 8 ons naar toe wil hebben, nl onze binnenwereld.

Van de week was ik een eindje aan het rijden in mijn auto. Ik doe dat wel vaker als ik nog even niet naar huis toe wil. Soms om mijn kinderen even te ontlopen (ik zorg 24/7 voor hen en wil wel eens even niet zorgen:-)) en soms rij ik nog door om met de Spirits te praten, dat gaat nl heel soepel in de auto.

Enfin, ik reed ter hoogte van Orvelte, er stond een zacht windje en de zon scheen. In de lucht vlogen pollen en zaden van planten. Ik vroeg aan Spirits: Niet een beetje vroeg? Nee, was het antwoord. Je zou het niet zeggen Marjan maar deze zaden zijn niet voor dit jaar, maar voor een volgend jaar. We zijn vroeg dit keer, maar het is belangrijk dat de mensen weten dat ze nu ook al aan het zaaien zijn voor volgende jaren. Al hun potentie komt niet nu uit de berg en kan gemanifesteerd worden. Sommige talenten/ideeën komen pas later tot bloei. Wil je het even vertellen aan ze? Nou bij deze dus:-) Heb geduld, blijf jezelf Water & Zon geven, dan groeit ook jouw idee vanzelf uit tot iets moois. Hou je daar maar aan vast als je in de berg zit! 

AARDE 8 - VUUR 9 - HOUT 4PERIODE VAN 5 APRIL TOT 5 MEI
Op dit moment zitten we echt in een lastige periode. Wereldwijd hebben we gezien hoe het Vuur dominant is, het staat immers op de chauffeurspositie. Nou, de chauffeur rijdt stevig door en is volop met Vuur -> brand en explosieven bezig. Zo zagen we deze periode de Notre Dame in brand zien gaan - en waren er ook de aanslagen in Sri Lanka in de religieuze huizen. Wat we vervolgens ook zagen is waar het geld/de rijkdom ( Vuur 9) dan naar toe stroomt, naar de kerk -> Metaal 6 s het huis van het geld. Binnen een mum van tijd waren er miljoenen euro's binnen voor de wederopbouw. Daar gaat ons hart, ook Vuur naar uit.
Wat ook zichtbaar wordt is dat ons hart een stuk minder uitgaat naar de mensen in Sri Lanka, daar kwam dus geen geldstroom voor op gang. Bijzonder om te zien wat daar gebeurde. En ook bijzonder dat het zo zichtbaar werd in de wereld hoe snel er veel geld wordt verzameld voor de wederopbouw van een (prachtig) gebouw maar dat we nog altijd ons hart en buidel minder snel openen voor onze medewereldburger iets verderop. Ook dát werd zichtbaar.

Verder zagen we explosies in vliegtuigen ( Hout 4) en strandden er nogal wat reizigers (Hout 4).

Ondertussen begon er ook een andere stroom op gang te komen, een stroom van protest tegen het de communicatie op Social Media. Volgend jaar in het Metaal 7 jaar zullen we zien dat het dan centraal staat en nu begint Metaal 7 zich daar alvast op voor te bereiden.

Zo zagen we Yvon Jaspers volledig onderuit gaan in een t.v. uitzending en vertelde ze haar drama(Vuur 9) dat uitvergroot werd door de media( Vuur 9) over haar uitspraken( Hout 4). Yvon haar reeks is Vuur 9 -Hout 4 - Water 1. Haar eigen elementen stonden dus behoorlijk centraal. Als ik haar coach was geweest had ik haar geadviseerd om niet te gaan en stil te blijven. Zeker ook omdat ik vorig jaar net zo in de media afgebrand ben toen ik meedeed aan Boer zoekt Vrouw. In een zelfde periode waarbij de elementen 4 en 7 verbonden waren werd ik verraden en gebruikt door de KRO NCRV en Blue Circle. Ik heb toen veel geleerd en kwam te weten hoe Metaal 7 centraal staat voor Verraad - de Verklikker en het ongepaste onfatsoenlijke gedrag. 

Terug naar Social Media. Dit jaar woont Metaal 7 in het huis van Hout 4. Dat betekent o.a. dat het ongepaste en onopgevoede kind in het huis van de communicatie woont, nou dat zien we dus terug op het internet. Langzaam worden we met elkaar het onopgevoede kind dat er maar van alles uitbraakt spuugzat en gaan we het opvoeden. Er wordt nu nagedacht over gebruik op het internet - om mensen te weren die maar blijven stoken etc. 

Echter is het niet alleen een onopgevoed kind die Metaal 7. Het is ook een lief en onschuldig kind waar we voor moeten zorgen. Metaal 7 heeft dit jaar het Water op bezoek, dat draagt seksualiteit met zich mee. Ook daar werd iets over zichtbaar deze periode in het Vuur. Er werden nl veel onderzoeken gedaan die behoorlijk wat informatie opleverde. Pornonetwerken waarin kinderen betrokken waren, werden opgerold en er werden veel beelden gevonden van kindermisbruik op Nederlandse servers. Hoe fijn zal het zijn als er diepgravend (Aarde 8) onderzoek gedaan kan worden in die wereld en er kinderen uit deze afschuwelijke wereld gered kunnen worden? Ik hoop het zo! 

We gaan de laatste anderhalve week in van deze periode. 
Het gaat dus over Verbinden (Hout 4) met je Hart (Vuur 9). Laat je gevoel en je hart spreken, laat je mond zeggen wat je hart voelt. Durf mee te gaan in deze bijzondere stroom en weet wanneer je in details verzand en wanneer je naar de hoofdlijnen mag lijnen. Hoe dan ook, luister nog eens naar Mol, krachtdier van dit jaar: Wat je ook beslist, beslis niet met je ogen maar met je gevoel (Hart). Zelluf leren?Ik hoor regelmatig van mensen Marjan, ik vind het superinteressant maar ik snap het niet!! Nou, dat snap ik dan wel weer:-) Leven met de Vijf Elementen is in het begin best even ingewikkeld, het is niet voor niks een studie. En na de studie begint het eigenlijk pas goed, als je het toe gaat passen in je leven en als je  gaat leven in de tijd van de Vijf Elementen. 

In de Online training leer ik je er veel over. Wat al die elementencijfers nu eigenlijk betekenen en hoe je ze 'lezen' kunt. Ik heb gemerkt dat ook deze bron van informatie zo nauw samenhangt met wat je als mens komt leren op aarde, hoe de Engelen jouw zielengroei hier in verweven. Het is echt zoveel meer dan slecht je geboortereeks.   Zin om jouw zin en onzin van je leven te begrijpen en (nog) meer inhoud te geven? Doe dan eens mee! Zo duur ben ik nu ook weer niet en je hebt aan mij echt een hele goeie mentor en coach. Ik start op  mei met de Online training, er is nog wat ruimte én een Nieuwboekkorting van € 50,= per deelnemer. 

Fijne periode en tot de volgende periode 6 mei tot 5 juni

In liefdevolle verbinding met jou en de wereld, 
Marjan 
 
Vanuit de Vijf Elementen zijn er Negen Persoonstyperingen: Water 1 - Aarde 2 - Hout 3 - Hout 4 - Aarde 5 - Metaal 6 - Metaal 7 - Aarde 8 - Vuur 9. Gedurende de training leer je elke Persoonstypering op drie verschillende posities te lezen, 36 verschillende invalshoeken vanuit de Vijf Elementen. Er is dus echt een dynamiek vanuit de elementen en de posities. Ik ga je leren de Vijf Elementen te begrijpen, toe te passen en het praktisch en concreet te maken in je dagelijks leven.  

Na afloop van de training weet jij wat welke talentent je (nog niet) hebt ontwikkelt, loop je niet meer met je ziel onder je arm, ben je kwetsbaar krachtig en heb jij je blik op je toekomst gericht. Daarnaast kan je alle kennis ook nog eens uitstekend toepassen door een stukje advies te geven aan anderen. 

Heb je interesse voor deze ONLINE training of wil je liever drie praktijkdagen? Stuur dan een mailtje naar mij, ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 
 
Begrijp je ook niet waarom het nooit helemaal lukt in je leven? Hoe hard je ook je best doet? Je suf gewerkt én je krijgt het lek niet boven water? Nooit helemaal happy, of lekker in je vel en dat terwijl je verlangt naar je leven waarin het wél gaat stromen en niet zo hard werken is. 
Deze vorm van coaching levert je inzichten op waar geen andere vorm van coaching tegenop kan, echt waar. Geen methodiek of nummertje, nee. De Chinese leer toont jouw blauwdruk op persoonlijke wijze. 

Heeft iedereen met dezelfde geboortedatum dan dezelfde blauwdruk? Nee, natuurlijk niet. Het gezin waarin je bent groot gebracht is van grote invloed op jouw groei en ontwikkeling. Jouw familie van herkomst neem ik uitgebreid mee in de coaching. 

Door mijn intuïtie en de kennis van de Vijf Elementen kan ik jouw thema voor dit leven snel helder krijgen. Samen met jou maak ik een op maat gemaakt plan dat past in jouw dagelijks leven. 

Kom je snel langs?