Jaarvoorspelling Aarde 8 jaar 2019

Deze Nieuwjaarsverwachting is tot stand gekomen door de Vijf elementenenergie – Spirits vanuit diverse werelden

Met ongelooflijk veel plezier – energie – en een ‘frisse kijk op’- ontvang je de Nieuwjaarsverwachting voor 2019 – het AARDE 8 JAAR.

 

We trappen af met even terug naar de basis, beetje gek misschien maar dan weet je wel hoe het zit en kan je al het nieuws goed meenemen. Het Chinese jaar loopt iets anders dan de Westerse jaartelling. Bij ons in het Westen hebben wij een Nieuwjaar op 1 januari, de Chinese Jaartelling heeft een andere cyclus. Dit jaar start het nieuwe Chinese jaar op 5 februari en duurt tot 24 januari 2020. Op het moment van schrijven leven we dus nog in een oud Chinees jaar: Het Vuur 9 jaar. Nou, dat hebben we met z’n allen gemerkt. Wat een hitte dit jaar – wat een bosbranden – wat een brandhaarden en opstanden – wat een chaos en wat een veranderingen – over de vulkaanuitbarstingen nog maar te zwijgen.

Het Vuurjaar was en is een jaar van veel leed. Het Jaarthema van het Vuurjaar was van Lijderschap naar Leiderschap. Iedereen heeft dit thema dit jaar voorbij zien komen en de vraag is: Ben je ingestapt in deze trein, in de trein die dit jaar voorbij ging als een lopend vuurtje - bloedsnel – en niet meer te stuiten. Zo is het jaar geweest – onstuitbaar.  Zo was de energie – de transformatie – zo waren veel mensen – hartverwarmend – allesvernietigend.

Welke elementen zijn dit Vuurjaar nu bepalend geweest: Hout 4 woonde dit jaar in Vuur 9. Alles wat naar buiten werd gebracht door Hout 4 werd uitvergroot – dit kan zowel licht als zwaar zijn geweest. Je ziet het terug in de communicatie waar Hout 4 van is. Alles werd uitvergroot – gedramatiseerd – en groot en zichtbaar gemaakt.

Ongepast en onvolwassen gedrag van Metaal 7 als het ging om het omgaan met relaties van de Aarde 2. Tegelijkertijd ging Metaal 6 orde op zaken stellen in Aarde 2 als het ging om relaties. De schreeuwers hadden dit jaar de overhand. Het podium was voor iedereen bereikbaar – en elke Internetschreeuwer pakte de microfoon en blèrde er wat uit. Of het klopte – gepast was – integriteit – fundament had? Who cares! Ze kregen een spotlight en media aandacht. Eindelijk was er publiek. Het internet heeft zich suf gewerkt dit jaar en dat is nu ook precies Vuur 9 in de Aarde 5. Het ging alle kanten op en zorgde voor heel wat verschuivingen.

Veel Hout 3 jonge mensen raakten in depressies – zij gingen een donkere berg in en sommige verdwaalden kwamen er niet meer uit. De Watermensen kwamen in de energie van Metaal 6 wonen en kregen een beetje body – ze konden zelf in beweging komen – verdriet was wel de emotie die naar boven kwam drijven.

Dit Vuurjaar ging het om Lijderschap en Leiderschap. Halverwege het jaar zag je de overgang komen en ook voelen in de energie. Langzaam kwam het Leiderschap in beeld. Dat wat jou zo kwetsbaar maakte – jou raakte – je verlangen – dat alles ging na de zomer een opwaartse energie krijgen. Namelijk die van Leidende kracht – je krabbelde overeind – kreeg een doel voor ogen – pakte het heft in eigen handen – en je ging op reis, je eigen reis maken. Ongeacht wat iemand er van vond – je ging staan – op eigen benen. Je was diep naar binnen gegaan – de chaos in gedoken – en nu kon je gaan herrijzen als een Feniks uit de as. En de as…..is de vruchtbaarheid voor dit Aarde 8 jaar. Aarde 8 – de basis voor onze normen en waarden die in de aarde opgeslagen liggen. Naar dat jaar gaan we toe en dat is fijn! Want het wordt tijd dat onze normen en waarden weer zichtbaar worden – dat we gaan zorgen voor elkaar i.p.v. elkaar naar beneden halen. Het wordt tijd dat we naar binnen gaan -> onze eigen wereld in, deze onderzoeken – onszelf tegenkomen. Het is tijd dat we het roddelende dorpsplein verlaten en naar huis gaan, de berg in. Op zoek naar de feiten en wat levenservaring gaan opdoen. Terug naar binnen - op zoek naar onze normen & waarden. 


DE GROTE ENERGETISCHE VOLKSVERHUIZING

Elk jaar pakken alle elementen hun koffers en gaan verhuizen naar een ander huis. Waarom? Omdat het vaardigheden – emoties – mag gaan leren. Waarom? Omdat hij deze van nature niet heeft. Elk jaar staat één van de negen elementen centraal en gaat dan wonen in het huis van Aarde 5. Dit jaar mag Aarde 8 daar wonen en in het middelpunt staan. Alle elementen pakken dus hun koffers en gaan het jaar beleven – aangestuurd door de energie van Aarde 8.

Het lichtgrijze vierkant geeft aan hoe de elementen in hun element zijn – als ze thuis zijn. Dit is het basisvierkant – oftewel de Ba Gua.

Het donkerbruine vierkant geeft weer wáár de elementen naar toe verhuizen in een Aarde 8 jaar. Het wordt dus één grote volksverhuizing. Ook voor jou hé! Want jij hebt op basis van jouw geboortedatum 3 elementen gekregen, en elk element heeft z’n eigen functie.

Het eerste element vertelt jouw Persoonlijkheid – Hoe je bent als volwassene. Het tweede element vertelt over jouw gevoelswereld – je Denken & Voelen. Het derde element vertelt hoe jij Handelt & Doet. Dus jij pakt ook dit jaar, je eigen koffers op – drie stuks- en gaat wonen in andere elementhuizen. Daar ga je dus hele nieuwe dingen leren voor je Persoonlijkheid – de wijze waarop je kan Denken & Voelen – en ook een Handelswijze leren. Interessant hé, kijk maar snel in welk huis jij dit jaar wonen en van alles gaat leren. 

AARDE 8 JAAR

Elk jaar heeft zijn eigen thema. In deze Nieuwjaarsvoorspelling komt dit thema tot stand door samenwerking vanuit de Spiritwereld die zich intens bezighouden met de Vijf elementen. Bij Beide benen op de grond krijg je een andere inzichten, goed om te weten. De Spirits geven dit Aarde 8 jaar het volgende thema mee:

 

JAARTHEMA AARDE 8 JAAR
5 februari 2019 t/m 24 januari 2020

Krachtdier de Mol

    Wat is Wijsheid?

 

Wijsheid of levenswijsheid is de kunst om in alle levensomstandigheden juist te oordelen en te handelen. De betekenis is dus praktisch of moreel.

 

Het hele jaar zal je dus aan de bak moeten en jezelf afvragen: Wat is nou Wijsheid? Het is een oude vraag die je niet zo vaak meer hoort. Wat is nou Wijsheid? Vroeger werd die vraag veel vaker gesteld. Dan stond je voor een keuze – lastig – welke kant moest je nou op – Wat is nu Wijsheid? Dat was de vraag die jij jezelf moest stellen om tot een conclusie te komen. En dát is precies wat Aarde 8 doet: Het brengt iets ouds naar boven – Wijsheid! Jouw wijsheid! Jouw levenswijsheid. En daar ga je dit jaar mee aan de slag, of je het wil of niet. Als je vrijwillig en bewust gaat verhuizen dan stroomt het een stuk makkelijker. Verzet jij je en wordt je straks gedumpt in een nieuw elementhuis, tsja…stel jezelf dan maar eens de vraag: Wat is Wijsheid? Meegaan of vechten tegen iets wat toch gaat gebeuren? Vandaag de dag gaan we Googlen om iets op te zoeken – om wijs te worden. Dit jaar mag je leren om in jezelf te gaan Googlen.

De energie van Aarde 8 is oud – oeroud. In de Vijf elementen is het veel Yin energie. Eerst een beetje naar buiten gericht maar daarna gelijk naar binnen. En dat klopt ook – de energie leidt je naar binnen- naar alles wat opgeslagen ligt in jou. Alles wat je tot nu toe hebt meegemaakt – moest ondergaan - hebt ervaren – hebt geleerd. Het ligt allemaal opgeslagen in je onderbewustzijn – in je hart – in je geest – in gevoelswereld – in je manier van doen en laten. En dit jaar draait het dus om ALLES wat jij hebt opgeslagen. Nu denk je misschien: Ja, nou én? Dat geldt toch voor elk jaar? Elk jaar heb je toch te maken met wat je hebt meegemaakt? Ja, klopt! Alleen dit jaar komt de shit eruit. Dit jaar komt naar boven wat er nog niet verteerd en verwerkt is. En daar is geen houden aan.
De berg die een Yin energie met zich mee draagt is tot stand gekomen door Yang energie. Een berg ontstaat namelijk omdat deze omhoog geduwd wordt. Hij werkt zichzelf naar boven toe – het duurt lang – gaat laagje voor laagje – soms helpt een aardverschuiving – maar hij komt omhoog en gaat zichzelf vormen. Zo werkt dit jaar ook.

Je gaat met alles aan de slag wat jij hebt opgeslagen en hebt meegemaakt. Laagje voor laagje ga je de berg in en je mag – als je wil/kan/durft – gaan verwerken en verteren wat nog niet één geworden is. Het wordt dus werken geblazen.
De berg gaat je ook verborgen schatten brengen – zelfkennis  – herinneringen – je normen en waarden – ook gewoon de feiten. De feiten komen namelijk tot stand nadat je al die lagen van jezelf hebt onderzocht en dan weet je: Zo is het – zo doen we dat! Die energie hoort ook zo bij Aarde 8.

Dit proces zal je ook op grotere schaal terugzien, bij je op het werk – in de buurt – in de regering en in de wereld. Het wordt een jaar van Normen en Waarden – die wellicht gesteld mogen worden op oude vergeten Wijsheden. De berg Aarde 8 brengt ze naar boven. De vraag zal zijn: Wat is Wijsheid? Gaan we het toepassen of laten we het gaan?

Natuurlijk ligt er naast ‘oude shit’ ook nog veel meer opgeslagen. Je hebt al veel geleerd in dit leven – had het misschien niet allemaal nodig – die ene cursus die je ooit hebt gevolgd maar nooit iets mee gedaan hebt – dit jaar kan je die kennis zomaar eens nodig hebben. Aarde 8 brengt ook dit voor jou omhoog.

 

Iedereen zijn koffers gepakt? Dan gaan we nu verhuizen!  

Pak je elementen erbij en kijk eens wat je allemaal kan gaan leren dit Aarde 8 jaar.

 

Aarde 8 gaat wonen in Aarde 5
Dit is tof voor de Aarde 8 mensen op de 1e positie! Jij komt terug in je Zielenprogramma. Dit jaar start je weer een nieuwe persoonlijke cyclus van negen jaar. Eigenlijk kom je een beetje thuis in de energie van je geboortejaar. Je wordt dit jaar dus 9- 18 – 27 – 36 – 45 – 54 – etc. Voor jou breekt er weer een hele nieuwe fase aan. Je gaat de berg in en kijkt eigenlijk terug op de afgelopen negen jaar – leert over jezelf hoe je verandert bent – wat je allemaal gedaan hebt – en gaat dat naar buiten brengen. Je leert ook hoe dit kan verschuiven en krijgt in het huis van Aarde 5 het mooiste gereedschap aangeboden om ermee aan de slag te gaan. Kan dat lastig worden, yep! Want wat als je met je 8 nu de hele GAMMA (aarde 5) tot je beschikking hebt en je kan alles maken – waar ga  je dan starten : Wat is Wijsheid?

Lieve Aarde 8 – dit jaar draait het om jou. Je staat in het middelpunt van de belangstelling en dat kan best lastig worden. Normaal gesproken zien we niet zo goed wat er zich van binnen in jou afspeelt – je houdt het een beetje verborgen. Maar dit jaar ziet iedereen jou – laat dus maar zien wie je geworden bent – wat je bezighoudt. Het afgelopen jaar heb jij te maken gehad met een groei en een ontwikkeling in de Houthuizen. Nu kan jij je beter uitspreken. Je hebt de wereld ook iets te brengen – kom het dan maar vertellen. Leg maar eens wat feiten op tafel en bespreek het centraal. Je bent van de onderzoeken en de resultaten – vertel maar aan de Aardebewoners hoe ‘het’ er voor staat dit jaar. Een jaar waarin alle aarde elementen bij elkaar wonen – dat kan alleen een jaar worden van diepe dalen – en bergtoppen. Zet ‘em op en maak er een prachtige persoonlijke nieuwe cyclus van.

 

Aarde 5 gaat wonen in Aarde 2

Aarde 5 staat ook voor het machtscentrum, wist je dat? Nou die 5 gaat wonen in het huis van Aarde 2: Het huis van de vrouw – de grootmoeder – de moeder – het meisje – de opvoeder – de verzorger. Voor de 5 is dit fijn, het hele vuurjaar stond hij in het water. Nu kan hij weer opdrogen en vorm krijgen. Het eerste wat je gaat doen is nu voor jezelf zorgen. De 2 is immers van de 1 op 1 relatie. Nou, jij dus eerst. De 2 staat ook voor voeding  en opvoeding. Je komt dus in feite bij je moeder weer wonen. Had je nu een leuke moeder – dan is het wel fijn. De warme en zorgende energie van haar, daar wordt je dan mee omringd. Was je moeder nou niet bepaald om naar huis te schrijven – ja- dan valt er nog wat te verwerken. De aarde 8 energie gaat daar tenslotte om dit jaar. Verwerken en verteren, naar boven halen wat diep weggestopt zat. Er is geen ontkomen aan. Wat is Wijsheid? Aangaan of wegduiken de berg in?

Het is ook het jaar waarin je gezin – de kinderen – wel eens heel hard om Mama gaan roepen – of zich er juist van afkeren – Aarde 2 is immers de moeder. Aarde 5 gaat het meemaken.

De vrouw in de wereld krijgt dit jaar een duwtje in de rug. Aarde 5 staat immers voor de katalysator – dit jaar stuurt de 5 het huis van vrouwen – de moeder aan. En dat is fijn. We gaan dan ook extra opletten hoe Prinses Mabel het gaat doen. Haar elementenreeks is Aarde 5 – Aarde 5 – Aarde 5. Een zeer karmische reeks en dat laat zich zien in het leven dat ze tot nu gehad en geleefd heeft. Haar missie is om ervoor te zorgen dat meisjes zich op een evenwaardige wijze mogen ontwikkelen tot jonge vrouwen en niet zoals nu – veel te jong moeten trouwen. Dit jaar woont Mabel in het huis van Aarde 2 – de vrouw – de kraamkamer – de voeding ( Onderwijs & Zorg). We wensen haar een kansrijk jaar toe waarin ze Bergen ( Aarde 8) mag en kan verschuiven om ‘Goed te doen’ voor al die meisjes die hulp kunnen gebruiken.

 

Aarde 2 gaat wonen in Aarde 8

Daar ga je dan – naar binnen de berg in. Donker en op de tast op zoek naar jezelf. Eng? Ja misschien. Maar lieve aarde 2 – niet vergeten – je komt dit jaar heel veel over jezelf te weet. Dat is best fijn. In het begin misschien niet zo – het verwerken en verteren van alles wat je hebt opgeslagen maar daarna! Daarna kan je dit zelfonderzoek mee naar buiten nemen en aan de wereld laten zien. Je bent van nature immers de opvoeder – de moeder – degene die weet ‘hoe het hoort’, en dat is fijn. Want een beetje opvoeding kunnen sommige mensen wel gebruiken. Jij brengt een nieuwe voeding naar buiten – op basis van feiten/levenservaring en oude wijsheid. Het is de hoogste tijd dat de wereld de beslistheid van de moeder gaat voelen, zij kan immers als geen ander zien wat er speelt. Maar – eerst met jezelf beginnen.

Ik ben benieuwd – gaan er ook meer vrouwen aan de top van de Berg ( Aarde 8) komen? Dit jaar is een kansrijk jaar. Aarde 5 stimuleert de vrouwenenergie immers en zorgt er voor dat er beweging komt. Voor alle vrouwen geldt dit jaar: Stop in vredesnaam met Onzeker zijn ( Vrouwen Aarde 2 energie) en ga niet Twijfelen ( Aarde 8 energie) maar pak je kansen ( Aarde 5) en toon het Leiderschap ( vorig jaar heb je dat geleerd met Metaal 6 op bezoek). Nu niet zeuren of een plafond bedenken. Alles is mogelijk als je maar lopen gaat – dapper en moedig bent én een goede planning hebt😊.

Oh ja  - De Aarde 8 mannen gaan wonen in het huis van de Magie of eigenlijk het huis van de vrouw. De kosmische Magie kan alleen overgedragen worden door de vrouw – dit jaar voor Aarde 8 mannen een goede tijd om zich bewuster te ontwikkelen in en met andere dimensies & zienswijze.  

 

Hout 3 gaat wonen in Vuur 9

Wow, dit is tof. Jij bent toch degene die iets nieuws op aarde komt brengen, de bedenker – de snelle ontwikkelaar? Nou dit jaar krijg je een werkplaats tot je beschikking: DE SMEDERIJ! En die kan al jouw ideeën omzetten iets concreets. Cool of niet? Je krijgt een kansrijk jaar. Maar………. Je hebt een hele snelle energie van jezelf. Stel je eens voor als een blok hout – en je gooit jezelf nu in het vuur- dan ben je zo weg – opgebrand – weg gefikt! Pas je goed op – neem je rust – stop met drammen en impulsief zijn. Stel jezelf de vraag – voordat je iets naar de Smederij brengt: naar buiten – het grote podium op waar heel de wereld je ziet en er gelijk iets van maakt…..stel jezelf de vraag: Wat is Wijsheid?? Wees zorgvuldig in wat je naar buiten brengt – en durf je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Het is daar een prachtig uitzicht en heerlijk rustig. Wees dapper om het nieuws te brengen. Je Hout 3 element heeft karma – dit jaar kan je vanuit je hart weleens leren ‘goed doen ( karma inlossen) – je woont immers in het huis van de Passie & het Hart. Ga goed leren voelen dit jaar of je wilt manifesteren vanuit een Wil of vanuit je Hart: Wat is Wijsheid?

 

Vuur 9 gaat wonen in Metaal 6

Nou, dit is een bijzonder span. Het vuur stond afgelopen jaar in het middelpunt en nu moet hij daar uit. Bleh! Nu komt hij in het huis van Metaal 6. De vader – en daar gelden hele andere regels. Op naar de schrootplaats of de goudmijn waar al het metaal wacht. Dat metaal staat voor Leiderschap – Geld – Verdriet – Kracht – de Mentor – de Man/Vader – Moed - Oorlog. Jij met je Vuur element komt in een heel krachtig element dit jaar. Nu is het aan jou om te leren verantwoordelijkheid te gaan dragen. Je kan dit jaar niet meer zeggen: Ik kan er niets aan doen – nee, nee – Metaal leert je om zelf leiding te nemen in je woorden & daden en je leven. Dat kan zeker een conflict opleveren – zulke goede vriendjes zijn het niet altijd, deze twee elementen. Maar…… wat als jij met je Vuur nu eens graag alles wat je kan – waar je hart naar uitgaat- je passie en je verlangen – graag wilt uitzetten op de aarde – om wil zetten en daar een goed gedegen en plan voor wilt maken? Nou, dit is je kans! Je leert werken met de tijd ( Metaal) – je kan echt iets waardevols maken ( goud-zilver-koper smeden) en het hele jaar is er voldoende materiaal voorhanden in de smederij. Er komt voor jou ook een verandering van tijdperk. Vuur is de verandering en Metaal is van de tijd. Ga maar eens opletten – er zal veel voor jou veranderen. Daarnaast wordt het leiderschap van Metaal zichtbaar en alle kwaliteiten die het met zich mee draagt. De roem van het Vuur en het geld van het Metaal kunnen mooi samen stromen. Komt dat vanzelf? Nee, tuurlijk niet. Metaal werkt hier heel hard voor maar het kan iets sneller gaan door het Vuur.

Met je hart ga je wonen in het huis van afscheid – waar Metaal ook voor staat. Metaal draagt de emotie Verdriet en Moed met zich mee. Dit jaar zou je dus best eens leren afscheid nemen – komt er verdriet omhoog ( wat onverwerkt was in de berg) en leer je moedig zijn. Een kansrijk jaar voor het Vuur én het Metaal.  

We gaan Mark Rutte ook volgen dit jaar. Zijn elementenreeks is Metaal 6 – Aarde 5 – Metaal 6. Het lijkt erop dat er een einde komt aan zijn Leiderschap – ik zal je uitleggen waarom.
Ten eerste is hij in een Aarde 8 jaar premier geworden. Hij heeft er nu een cyclus van 9 jaar opzitten – tijd voor iets anders😊 Maar ik denk het ook omdat hij op z’n beide Metaal 6 elementen het Vuur op bezoek krijgt. Er komt dus letterlijk en figuurlijk een verandering in zijn Leiderschap én een verandering van Tijdperk aan Leiderschap. We gaan zien: Ook hij zal zichzelf de vraag gaan stellen: Wat is nu Wijsheid?

 

Metaal 6 gaat wonen in Hout 3

Het wordt best even aanpoten voor Metaal 6. Het Vuur komt namelijk op bezoek en werkt het hele jaar met metaal – dat zo makkelijk kan vervormen. Ondertussen woont de 6 in Hout 3: Eén grote kas – kweektuin – natuurpark – waarin allemaal nieuwe ideeën naar buiten komen groeien. Een jaar van veel ontwikkeling – Metaal 6 gaat het monitoren – begeleiden – en zorgen dat het een beetje ordelijk verloopt. Dat is best werken want Hout 3 blijft natuurlijk doorgroeien en nog meer nieuws naar buiten brengen.

Spiritueel een prachtig jaar voor beide elementen. Metaal 6 is het meest spirituele element dat op bezoek komt bij Hout 3 – deze heeft van nature de aanleg om ‘te zien.’ En nu….gaan ze samenwerken. Deze energie geldt voor ons allemaal – immers de energie van alle huizen komt op aarde maar als jij een Metaal 6 of een Hout 3 element bent: Dit jaar een uitstekende gelegenheid om trainingen te volgen zoals o.a. de Vijf Elementen trainingen :-)

Voor de Hout 3 mensen die de Metaal 6 op bezoek krijgen – je gaat ook leren ordenen – al die wilde plannen van jou – Dit jaar leer je om te kiezen: Met welk idee ga ik verder – of…..welke familierelatie onderhoud ik nog en waar ga ik afscheid van nemen. Stel jezelf de vraag: Wat is Wijsheid? De energie van Metaal 6 leert jou ook om afscheid te nemen op het juiste moment. Je intuïtie die dit jaar meer dan ooit aanwezig is zal je het vertellen wanneer de tijd rijp is.

 

Water 1 gaat wonen Metaal 7

Oh – dit is fijn. Het water mag even spelen en op een prettige manier bij zichzelf komen. Het water element leert op een andere manier naar de kern kijken – geheel los van kaders of opgelegde regeltjes. Metaal 7 is daar helemaal niet van – die leert nog veel maar heeft daardoor ook de frisse en open blik die de andere elementen niet hebben. Voor de Watermensen is dit een fijn jaar. Er zitten wel wat haken en ogen aan ( natuurlijk-:). Het kind ( Metaal 7) kan misschien nog niet zo goed met de Angst ( Water) omgaan. Wellicht komt er een hele nieuwe kijk op – al die emoties en dat invoelen van het Water? Je kan in ieder geval leren er op een andere manier mee om te gaan.

Water en Metaal zijn ook vriendjes van elkaar – ze wonen naast elkaar en kennen elkaar goed. Voor het Water is dit fijn – een huis met beetje begrenzing – het Water krijgt dus vorm dit jaar en wordt iets stabieler. De kans dat je gaat liggen drijven en wegdroomt is wél groter dit jaar. Je woont immers in het huis van Metaal 7 – dat heeft de neiging om de snor te drukken als het lastig wordt in het leven – letterlijk en figuurlijk kan er dan voor gekozen worden om zich te verdoven. Zorg je dat je bij de les blijft? Stel jezelf de vraag: Wat is Wijsheid? Verdoven of op onderzoek wat nu de feiten zijn in mijzelf ( Aarde 8).

De Metaal 7 mensen op het eerste element krijgen de kans weer een stuk authentieker te worden. Het Water brengt hen immers naar hun kern. Je zal dus een stukje stiller en ingetogener worden. Daarnaast kan er ook een stroming van seksualiteit op gang komen voor jou – het Water brengt dat met zich mee. Oh ja – Watermensen – let op verraad en ongepast gedrag dit jaar. De 7 huisvest dit gedrag ook! Wees moedig en dapper. Durf te onderzoeken wat er gebeurd en weet dat al het verdriet ( Metaal) dit jaar naar buiten kan – als je maar durft in het diepe te springen.

Wereldwijd kan er wel eens duidelijk worden hoeveel kinderen er seksueel misbruikt worden of dat er grote netwerken opgerold worden. Dat komt omdat het huis van de seksualiteit (Water) bij het kind (Metaal 7) woont maar ook omdat Metaal 7) in het huis van Hout 4 woont -> netwerken. Laten we hopen dat het Water dit ook allemaal naar boven brengt zodat er zo snel mogelijk vrijheid komt voor de kinderen.

 

Metaal 7 gaat wonen in Hout 4

Er komt een kind (Metaal 7) wonen in het huis van de Overvloed ( Hout 4). Dat is heerlijk – een heel jaar niets tekort. Lieve Metaal 7 – hou je er wel rekening mee dat je het hele jaar eten moet? En dat je de boomgaard niet in één keer leegplukt? Geniet van de weelde en blijf jezelf afvragen als je vruchten wilt plukken: Wat is Wijsheid?

Je gaat dit jaar leren om dat wat je van binnen voelt en denkt naar buiten te brengen. Je krijgt taal/woorden voor je projecten en kan je leren verbinden met dat wat er is. Je stapt ook in het huis van de Boosheid & Vriendelijkheid. Deze emoties kan jij je eigen maken. Dit ga vanuit je nog speelse Metaal 7 doen. Let je er op dat je niet ongepast boos gaat worden? Dan kunnen relaties wel eens meer onder druk komen te staan dan je zou wensen: Wat is Wijsheid?

Even voor de praktische kant van deze twee elementen. Toffe combinatie! Metaal 7 is de manager – de organisator – die goed met verandering kan omgaan. En nu komt deze manager in het huis van de Verandering – Ideeën – Oplossingen – Spontaniteit – Altijd in beweging. Zie jij ook dat dit een mooi jaar kan worden? Alle appeltjes van Hout 4 zitten vol met opgedane kennis – geen verboden vruchten voor jou – nee – het staat allemaal tot je beschikking.

Daarnaast kan het jonge Metaal dit jaar groeien in het leren maken van verbindingen – relaties. Het is ook een heerlijk jaar om te gaan reizen want daar staat Hout 4 ook voor.

Nog even opletten voor de Hout  4 mensen die het jonge Metaal 7 op bezoek krijgen. Het is een klikspaan – kan soms zelfs een verrader zijn – let dus goed op wie je in huis haalt Hout 4.


Hout 4 gaat wonen in het Water 1

Oh dit is fijn. Een oase van voeding – en dat na zo’n warm en droog Vuurjaar. Nu is er voldoende stroming – kom maar op! We zijn ook nog eens vriendjes – Water en Hout. Het wordt dus een jaar van groeien en bloeien. Het Hout 4 heeft een goede stevige basis en dit jaar komt die samen met een oeroude bron van Wijsheid. Er kunnen dus prachtige wijsheden – waarheden naar boven komen.

Dat geldt ook voor het netwerk om jou heen – je werk – de mensen waarmee jij je verbonden hebt – Hier zal helderheid in komen. Mochten er geheimen zijn dan komen ze dit jaar aan het licht.

Natuurlijk is het ook een jaar waarin alles wat er in jou zit, nog naar buiten mag komen ( Hout) – het Water weekt het los – alle emoties en hup – het kan zo naar buiten. Je mag je wortels – je roots – verbinden met je kern ( het Water). Staat het water bij jou op t 1e element – dan wordt je authentieker – staat het water op het 2e element dan kan jij je angstiger gaan voelen maar ook zuiverder denken en voelen dan anders – op ‘t 3e element krijg je een stroom in je handelen en doen – niet angstig worden – uitzoeken Wat is Wijsheid? En dan dapper doorlopen.

Verder staat het Water element ook voor het Volk. En het Volk krijgt uitspreken van het Hout op bezoek. En de woede neemt Hout ook mee. Het kan maar zo zijn dat er flink geprotesteerd gaat worden door het Volk.

 

Bij Beide benen op de grond werken we samen met allerlei dimensies. De Natuur wil zich graag mengen in deze Jaarverwachting en wil jullie een Krachtdier meegeven voor dit Aarde 8 jaar:

DE MOL

 

Aan Marloes de Kok van Nature Calls is gevraagd om een krachtsteen van de Mol te maken en een boodschap voor iedereen mee te geven. Marloes is o.a. door Beide benen op de grond opgeleid m.b.t. het doorgeven van informatie – daarnaast is Marloes een getalenteerd kunstenares en vervaardigt zij o.a. Krachtstenen met loepzuivere persoonlijke boodschappen. Een aanrader!  

 

Ben je geïnteresseerd in meer nieuws rondom de Vijf Elementen, meld je dan hier aan voor de Nieuwsbrief. Ik hou je dan steeds op de hoogte van al het nieuws en de mogelijkheden.