Teamwork

Een team op de werkvloer heeft zich niet van nature gevormd maar is samengesteld op basis van functies en de daarbij behorende capaciteiten, de diversiteit binnen het team. 

Om een goed team te vormen wordt er veelal koers gezet om vooral een goed presterend team te worden in plaats van een team dat in verbinding is met elkaar. Beide teams kunnen de productie genereren, een hecht team in verbinding, scoort echter meer dan 'alleen' de doelstelling. Zij zijn gezonder, stressbestendiger, gelukkiger en een stabielere factor binnen het bedrijf.  

 

Om een hecht team samen te stellen kijk ik naar persoonlijkheden en de natuurlijke emoties, vaardigheden en het gedrag. Explodeert iemand snel, zit er angst in het gedrag, heeft iemand onzekerheid van nature en hoe grenzeloos kan iemand zijn? In een team maak ik van iedereen een persoonlijke analyse en leg daarna het team als een puzzel voor mij neer. Door iedereen zich bewust te laten worden van het natuurlijke gedrag, de eigen reacties en emotionele stromingen ontstaat er een fundament voor een hecht team in verbinding. Ik maak hiervoor gebruik van een eigen tool. 

Voor mij is dat team een goed team als er mensen in zitten die naast dat ze natuurlijk vaardig zijn voor hun functie ook: 


Leiding kunnen geven vanuit inzichten, kwetsbaarheid en eerlijkheid

Kunnen zorgen en praktisch kunnen toepassen

Kunnen invoelen, (zichzelf) spiegelen en mee kunnen gaan met een flow

Kunnen verbinden, ideeën generen en goed kunnen (uit)spreken

Kunnen transformeren, samensmeden en zichtbaar kunnen maken 

 

Van groot belang is dat elke medewerker inzicht krijgt hoe de collega van nature nu is. Wat is zijn - haar - hen valkuil alsook het talent. Mijn ervaring is dat iedereen hierdoor anders gaat werken. Het team gaat zich vormen op basis van verbinding, het houdt rekening met elkaar en weet hoe het kan reageren en antwoorden in (stress) situaties. Doordat ze naar elkaars persoonlijkheid leren kijken worden ze een goed op elkaar ingespeeld team, gaan ze een gezamenlijke prestatie leveren en werken ze graag met en naast elkaar. 

Vormen van een team 

Heb je nu ook behoefte aan zo'n team, dan kan ik voor je gaan werken op diverse manieren. Zo kan ik betrokken worden bij de sollicitatieprocedure en een eerste selectiegesprek met kandidaten voeren. Werkend vanuit mijn eigen tool heb ik inzicht in of de kandidaat het natuurlijke talent ook goed ontwikkeld heeft, welke gedrag er getoond wordt en of dit passend zou zijn in het team. 

 

Wil je het team met elkaar laten groeien & ontwikkelen? En durf je een proces aan te gaan dat anders is en dieper gaat dan de reguliere trajecten? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik kom graag bij jou in het bedrijf langs om hier verder over door te praten. Je kan hier contact met mij opnemen.