SAMENGESTELDE GEZINNEN

Samengesteld gezin, raar woord eigenlijk. Een gezin dat samengesteld is, maar is dat eigenlijk wel zo? Er zijn immers maar twee mensen die er voor kiezen om vanuit liefde bij elkaar te zijn en daardoor 'moeten' de kinderen mee in die liefde. Alleen zijn zij niet (altijd) verliefd op jouw nieuwe partner. Of ze zijn er nog niet aan toe en nog in de rouw. 

Een scheiding, of je hier nu zelf voor kiest als volwassene of het overkomt je als kind, het is één van de meest onderschatte ( en traumatische) ervaringen die je kunt meemaken in je leven. Als kind ben je voor altijd je thuisbasis kwijt. Er start een rouwproces dat voor niemand in het gezin in eenzelfde tijdslijn verloopt, de ouders zijn emotioneel lang niet altijd beschikbaar, er wordt geleden en wie heeft er oog voor elkaar? 

De liefde dient zich op een gegeven ogenblik weer aan voor de ouders en zij vervolgen hun weg met een nieuwe partner, het kind mag mee in deze nieuwe samenstelling. Alleen wordt er niet altijd gerealiseerd dat het kind geen deelnemer is van de datingsite maar gewoon op voetballen of dansen zit en dus 'niet zo geïnteresseerd' zou kunnen zijn in die nieuwe partner. 

Bij het samensmelten van een gezin dat bestaat uit verschillende gezinssystemen gaat het niet altijd soepel. Dit komt doordat er te weinig inzichten of tools zijn om het echt goed aan te pakken. Er wordt uitgegaan van de nieuwe liefde maar het uitgangspunt zou moeten zijn dat iedereen mee 'moet' bouwen aan het te bouwen fundament voor dat nieuwe (t)huis. En soms wil niet iedereen meebouwen. 

Graag help ik jou of jullie om met elkaar te spreken over de systemen uit de oude gezinssituatie, de rouwprocessen van iedereen, jouw rol als verantwoordelijke ouder (en niet als verliefde vrouw/man/hen) en wat de wensen zijn van de nieuwe familie. Bewustwording is één, samen op weg is twee. Graag help ik jullie als derde partij graag mee op die weg. 

Neem gerust contact met mij voor een vrijblijvende kennismaking, jij/jullie zijn van harte welkom.