Gezinscoach

"Een geboren ouder wordt zelden geboren" 

Als startend ouder is het moeilijk om je nieuwe rol als vader of moeder op te pakken. Geen ervaring als het je eerste kind betreft en hoe vaar jij je eigen koers, met de halve wereld als goedbedoelde coach aan wal.

 

Soms heb je in je gezin dan een extra paar (andere) ogen nodig die met jou, de andere ouder en je kind(eren) mee kijkt. Wat is de dynamiek, wie voedt de ander en waarmee? Brengt het een fijne flow of een sfeer veranderende tsunami? Ben je in verbinding of raak je elkaar steeds meer kwijt? 


Naarmate je kind(eren) ouder worden komen de verschillende fases waarin zij zich bevinden, het gezin binnen. Dat alleen al zorgt voor de nodige dynamiek 1-op-1 of het gezin in zijn totaliteit. Vind er dan ook iets traumatische plaats in het gezin, bijvoorbeeld een echtscheiding of het verlies van een dierbare, vind dan nog maar eens de kracht, open blik en de emotionele beschikbaarheid om als ouder 'goed' te functioneren en je kind(eren) groot te brengen.  

 

Maar ook alle etiketten die kinderen opgeplakt krijgen. Soms oh zo handig, het zorgt immers voor duidelijkheid of een potje geld. Het risico van het etiket is dat 'wij' geneigd zijn om naar de kinderen te kijken door het etiket en daarbij het kind op zichzelf niet meer zien. 

Als moeder van twee dochters waarbij ik er in een laat stadium er achter kwam dat er dyslexie - autisme - hoogbegaafdheid speelde bij mijn kinderen, ben ik blij dat ik het niet wist. Ik heb ze daardoor 'normaal' opgevoed: geluisterd naar wat ze vertelden, gegeven waar ze om vroegen en gefaciliteerd in wat ze nodig hadden. Als onwetend ouder doe je vaak meer goed dan dat je denkt. Om jou als ouder weer goed in je kracht te zetten kan je mij inschakelen. 

 

Ik ondersteun je als liefdevolle coach - door schande en schade wijs geworden moeder - en kordaat en grens stellende persoonlijkheid, in je ouderschap. Help je om (weer) te verbinden en leer je van alles over opvoeden, verbinden, partner en ouderschap. Jij haalt er uit wat je nodig hebt en bepaalt zelf wanneer je voldoende gedragen bent en zelf je ouderschap kunt oppakken. 

                                                 "Je hoeft het niet alleen te doen"

 

Bel of mail mij voor het maken van een korte kennismaking, dan kijken we samen of ik voor dit moment de juiste persoon aan de gezinstafel bent.